12 de des. 2013

L'Assemblea de la vergonya

Ahir es va celebrar l'Assembla Ordinària de socis compromissaris del Club Natació Sabadell. La opacitat va tornar a ser la protagonista de la nit. L'Assemblea es va celebrar a porta tancada (com totes les d'aquesta Junta) i per primer cop, sense el soci Marià Gisbert que ha sigut expedientat.  

Només entrar, la Junta de Miquel Torres va repartir un fulletó on intentava desmentir les informacions que indignats CNS va fer públiques abans de l'Assemblea. Lluny de desmentir cap punt en concret de les nostres informacions, es limitava a ventar-se d'un suposat tarannà democràtic; paradoxalment, al mateix temps amenaçava d'emprendre accions legals contra la nostra plataforma. En breu analitzarem punt per punt el contingut de la carta.

Entre les xifres econòmiques que destaquen hi ha la polèmica "Despeses per col·laboracions i per l'exercici del càrrec de membre de l'òrgan de govern". Els privilegis de Miquel Torres i la seva junta ja sumen 35.000€ en només dos anys; i per l'any vinent els pressupostos preveuen incrementar encara més aquesta partida. La Junta també va reconèixer que determinats treballadors, tot i l'ERTO i les retallades salarials, segueixen cobrant més de 45.000€ anuals.

Una altra xifra que destaca, la gran desviació del pressupost. Un 437% el del Club i un 3596% el de la Fundació. La desviació del Realitzat consolidat és d'un 485%. Molts socis van lamentar que la memòria s'entregués al mateix moment i no 15 dies abans com es feia anteriorment, ja que d'aquesta manera és impossible pair tanta informació. També hi ha socis que han manifestat que la informació que van poder consultar per preparar l'Assemblea no coincidia amb la que es va publicar després a la memòria. 

El President fent gala de la seva poca cultura democràtica va obligar als compromissaris assistents a fer intervencions de màxim un minut, per mirar de frenar així la multitud de crítiques que rebia. Els socis van criticar la forma, el fons i el cost dels acomiadaments, la poca coherència de la gestió econòmica o les declaracions de Mingo Vidal sobre voler tenir un Club més elitista. 

El Vice-President Econòmic Pere Nicolàs va admetre la pèrdua de 3500 socis l'últim any (en els dos anys han perdut més de 7500), va reconèixer haver estirat més el braç que la màniga i va fer pública la seva dimissió. Qui no va fer en cap moment autocrítica va ser el President Miquel Torres. 

Pel que fa als canvis estatutaris, no es van portar a votació. Tampoc es va entrar a discutir sobre si seguir amb el sistema de socis compromissaris o passar a un tipus de democràcia més participativa. La Junta va anunciar una Assemblea extraordinària per tractar aquest tema. 

Miquel Torres no va deixar tampoc llegir les propostes del Consell d'Honor.




1 comentari: