4 de des. 2015

Quina és la situació econòmica del Club? [PRE ASSEMBLEA DE SOCIS COMPROMISSARIS]

Abans de l'Assemblea de socis volem fer un petit resum de la situació econòmica que viu el Club. Com ja és habitual des de que Miquel Torres és President, la total opacitat de la Junta Directiva fa gairebé impossible la nostra tasca. El resultat de l'últim exercici (tancat el passat mes d'Agost) segueix sent una incògnita i no va ser presentat ni al plenari del Consell d'Honor. Les últimes dades que tenim són del resultat de l'exercici anterior, és a dir del 31 d'Agost de 2014.

El deute

Si analitzem les dades del 2011 al 2014 veiem que des de que Miquel Torres és President el deute del Club no ha parat de créixer passant de 27,6 Milions al 2011 a 30,7 al 2014.

La manca de capacitat negociadora ha fet també que els interessos passessin de Euribor +1 al 2011 a Euríbor + 3 al 2014.

Es desconeix la xifra total del deute o els interessos que es paguen a l'actualitat.

Austeritat i malbaratament

Les fortes mesures d'austeritat impulsades per la Junta Directiva no han ajudat a disminuir el deute, com hem vist, sinó al contrari.

L'ERTO als treballadors, els acomiadaments o l'increment de les quotes de socis han servit per realitzar fitxatges externs d'esportistes d'èl·lit com Ona Carbonell, Erika Villaécija, Paula Klamburg, entre d'altres i que han anat en detriment de la cantera. El cas més escandalós és el del Waterpolo masculí, que després de fitxar a Jugadors professionals que cap equip es podia permetre, es va acomiadar a tot el planter.

Destacar a més la  despesa institucional del President i membres de la Directiva, que sempre s'ha mantingut en el més estricte secret. Com ja hem dit, desconeixem la xifra del 2014-15, però és de suposar que la xifra seguirà el patró dels últims anys. El pitjor de tot és que lluny d'una correcció en aquest sentit, es tem una desviació molt superior de cara l'any que ve, coincidint amb el Centenari, sobretot si tenim en compte que el passat mes de setembre la Junta Directiva es podria haver gastat 30.000€ en un sol sopar per les seccions d'aigua, posteriorment va tenir lloc un segon sopar, de les mateixes característiques,  per les seccions de sec.

Incapacitat per gestionar

L'actitud megalòmana del President així com la ineptitud de la Junta Directiva ha portat a les finances a un estat crític. El 2011? tot i la seva inexperiència, Miquel Torres es va posar a negociar amb les Elèctriques. El resultat de la negociació va ser que Gas Natural es va fer amb el projecte de la co-generació a canvi de 1,3 Milions d'euros. Aquesta xifra és molt similar al que s'hagués estalviat el Club en la factura del gas en un sol any d'haver conservat el projecte. Ara però el Club està pagant a dia d'avui per l'electricitat que ell mateix produeix.

Un altre exemple de mala gestió ha estat la inacció total davant la construcció del Parking de Can Llong. Els contractes estipulaven que s'hauria d'haver dut a terme però la Junta directiva va deixar passar tots els terminis per reclamar a la constructora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada