14 de nov. 2012

Efectes col·laterals de la venda de la cogeneració

Amb els temps que corren i al Club Natació Sabadell s'està escalfant l'aigua de la piscina exterior.  Aquest fet comporta una despesa totalment innecessària pel Club, sobretot tenint en compte que ja tenim una altre piscina coberta de 50 metres i la difícil la situació econòmica. A més no solament s'escalfa l'aigua, sinó que s'han de sumar les despeses de manteniment. 

I això per què? Doncs perquè la cogeneració sigui rendible per a Gas Natural, s’han de tenir els tres cogeneradors al 100% de rendiment. 

Els cogeneradors generen corrent a partir de gas i dissipen calor que és utilitzada per escalfar les piscines. Des del passat mes de Juliol la cogeneració està en mans de Gas Natural, així que el més normal és que entre les condicions de la venta Gas Natural hagi exigit que els Cogeneradors funcionin tot l'any. D'aquesta manera, el Club està obligat a escalfar la piscina exterior, encara que no se li doni cap ús pel soci, com està passant a dia d'avui. 

Gas Natural obté així un negoci rodó al Club, obligant a gastar grans quantitats diàries de gas i després venent l'electricitat.  A més el valor pel qual es va fer càrrec de la cogeneració 1,3 Milions d'euros per a 10 anys, ni tan sols representa un ingrés immediat pel Club, ja que es pagarà en dos terminis.

Per si tot això fos poc, no hi ha cap tipus de protecció tèrmica, l'evaporació i refredament de l'aigua de la piscina exterior fa que el consum de gas sigui molt més elevat,  a part de malmetre el Medi Ambient.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada