14 d’oct. 2012

Hipotecar el Club? No, gràcies.

Hipotecar el Club. Aquesta sembla ser la millor sortida proposada per la Junta Directiva per tapar l'enorme forat que en un any i mig de mandat ha provocat. Concretament es vol hipotecar les naus del Carrer Montcada així com les obres de Can Llong, perquè el banc concedeixi un préstec de 3,5M d'euros per continuar les obres. 

En primer lloc volem remarcar el secretisme i l'opacitat amb el que s'està portant tot el procés. Diversos membres de Junta asseguren que la concessió d'aquest crèdit és indispensable per afrontar els pagaments del Club els propers mesos; el mateix Pere Nicolàs assegurava que el préstec era per "tapar forats" . Ara be, això xoca frontalment amb el motiu principal pel qual es demana el crèdit, que és continuar les obres de Can Llong. Si els diners es destinen a les obres, com pensen fer front als pagaments del Club? O potser volen justificar al banc que aquests diners són per les obres  i després gastar-los en una altra cosa, com ja és habitual en aquesta Junta Directiva. Malament anem si Pere Nicolàs i Miquel Torres pensen que podran marejar els  Bancs de la mateixa manera com ho fan amb els socis.

Però el més escandalós de tot és el suïcidi que suposa hipotecar un patrimoni que ja està pagat i en propietat. Amb la situació de crisi actual és evident que cap Banc no deixa diners sinó veu una oportunitat claríssima de negoci, com és el cas que ens ocupa. Si el passat mes de Juliol a Gas Natural obrien ampolles de cava perquè la mala gestió de Miquel Torres els faria guanyar més de 4 Milions d'euros, ara serà el banc qui estarà de celebració. I és que si els plans del senyor Torres segueixen endavant  és molt provable que això suposi la fi del Club Natació Sabadell. 

A l'anterior Assemblea Extraordinària, la mateixa Junta Directiva reconeixia que el pla de viabilitat, que ningú ha vist encara, i que contempla demanar aquest préstec estava fet tenint en compte una serie de condicions que a dia d'avui no s'estan complint i si afegim que la pèrdua de socis està superant qualsevol previsió,  què passarà si no es pot fer front al pagament del deute? Doncs que el Club perdria les naus i la segona fase de Can Llong. Però no s'acaba aquí la cosa, si això passés desapareixerien la majoria de seccions de sec del Club: bàsquet, voleibol, futbet, etc... que segur que anirà acompanyada d'una baixada de socis vertiginosa. Però és que encara hi ha més, la llei hipotecària actual no contempla la dació en pagament. És a dir que el Club, havent perdut les seccions, gairebé un terç del seu patrimoni i la quantitat de socis que això representaria, seguiria devent diners al banc, amb la impossibilitat total de fer front als pagaments, el Club estaria totalment condemnat.  

Realment s'han parat a pensar i a llegir la lletra petita abans de proposar aquest disbarat en Assemblea? Perquè són realment aquest diners?, per tapar forats o per continuar les obres de Can Llong? On és el pla de viabilitat perquè els socis el puguin consultar?

Tot plegat una vergonya, Pere Nicolàs ha d'acceptar que el càrrec de Vicepresident econòmic se li ha quedat gran i dimitir com més aviat millor. Amb un President que no para de gastar en fitxatges, sopars, viatges, i un llarguíssim etc, ara volen que els concedim un xec en blanc per "tapar forats" i seguir amb la mala gestió, malgrat això comporti la destrucció de les seccions i del Club.

Link: La peculiar gestió econòmica de Pere Nicolàs


3 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina