26 de març 2012

Conveni Col.lectiu del CNS

Punt 58 del Programa Electoral de Miquel Torres
El malestar general a la plantilla del Club Natació Sabadell és cada vegada més evident, si fa uns dies explicàvem que la Junta Directiva acumula 9 denúncies laborals en menys d’un any, avui ens fem ressò de la proposta que ha presentat la Junta Directiva per negociar el conveni col·lectiu.

Tot i que no hem tingut accés al document, no ha estat difícil saber quins han estat els punts que han indignat més als treballadors/es, només t’havies de passejar divendres pel Club per veure la indignació a les cares dels treballadors/es i t’expliquessin el que més els ha “indignat” de la plataforma de conveni que ha presentat la Junta del Club Natació Sabadell: reducció d’un 25% del salari, eliminació del complement salarial “ad personam”, reducció d’un 50% del plus escolar, entre d’altres mesures.

Estem d’acord que vivim temps difícils i que hi ha certes mesures impopulars que són inevitables. Ara bé, aquestes mesures han de ser aplicades només com a últim recurs, ja que són drets fonamentals que han estat fruit d’anys de lluita i de defensa del nostres drets.

Aquí ve la gravetat del cas, si analitzem els titulars dels diaris des de que Miquel Torres ha ocupat el lloc al capdavant de la Junta Directiva del Club, trobem que no solament no es tracta d’una mesura d’últim recurs, sinó més aviat tot el contrari. La Junta Directiva ha escollit, com ja prometia al seu programa electoral, el camí de l’excel·lència a cop de talonari.

Mentre la resta de Clubs apliquen criteris de cautela i racionalització, seguint les recomanacions de la Federació, el CNS ha optat pel camí oposat. S'han fet noves contractacions, s’han fet fitxatges, ampliacions de nòmina... És més, fa unes setmanes el mateix Dani Ballart (contractat per la nova Junta) s'enorgullia de ser l'únic Club d'Espanya que "aposta" per Europa.




 


No posem en dubte la filosofia de voler tenir les millors seccions, és més s’ha de reconèixer que està donant bons fruits com per exemple la recent Copa de la Reina (Felicitats Campiones!) o la Copa del Rei del Waterpolo masculí (Felicitats campions!).

Gràcies al waterpolo, el senyor Miquel Torres en un mes ha pogut visitar, Grècia, Hongria i Sevilla. Però no només en la Natació i el Waterpolo s’ha vist reflectit el bon estat de les arques del Club del que presumia Ballart, sinó que també trobem petits detalls (i no tant petits) que ens ho demostren: com la remodelació del mobiliari del despatx del President, la construcció d'un menjador privat i d’un Pàrking VIP pel President i la Junta Directiva, una rèplica del quadre de Presidents per la Sala de Juntes, l'organització d’un munt de campionats, sopars...


No ens queda cap mena de dubte que aquesta proposta de nou conveni que ha presentat la Junta Directiva respon a una actitud presa des de la distància i sense tenir en compte que darrere de les xifres hi ha persones, treballadors i treballadores que el seu pa de cada dia depèn del Club.

Potser les paraules rigorosa, sostenible i transparent no són les adequades a la gestió feta per un economista com Pere Nicolàs, Vicepresident Àrea Econòmica i Gestió, com tantes d’altres paraules que van utilitzar en el seu programa electoral.



Des d’aquí desitgem que el Comitè d’Empresa tingui la unió i suport que necessita, ara més que mai, per defensar els drets de tothom!!



Punto 58 del Programa Electoral de Miquel Torres



El malestar general de la plantilla del Club Natació Sabadell es evidente cada dia que pasa, si hace unos días contábamos que la Junta Directiva acumula 9 denuncias laborales en menos de un año, hoy tenemos que contar la propuesta que ha presentado la Junta Directiva para negociar el convenio colectivo.

Aunque no hayamos tenido acceso al documento, no ha sido difícil saber cuales han sido los puntos que mas han indignado a los trabajadores/as, solamente tenias que pasearte el viernes por el Club para ver la indignación en las caras de los trabajadores/as y que te contaran lo que mas les ha “indignado” de la plataforma presentada por la Junta del Club Natació Sabadell: reducción de un 25% del salario, eliminación del complemento salarial “ad personam”, reducción de un 50% del plus escolar, entre otras medidas.

Estamos de acuerdo en que vivimos tiempos difíciles y que hay ciertas medidas impopulares que son inevitables. Ahora bien, si estas medidas tienen que ser aplicadas solamente como último recurso, ya que son derechos fundamentales que han sido fruto de años de lucha y de defensa de nuestros derechos.

Aquí la gravedad del caso, si analizamos los titulares de los diarios des de que Miquel Torres encabeza la Junta Directiva del Club, creemos que no solamente se trata de una medida de último recurso, sino mas bien al contrario. La Junta Directiva ha escogido, como prometía en su programa electoral, el camino de la excelencia a golpe de talonario.

Mientras en el resto de Clubs aplican criterios de precaución i racionalización, siguiendo las recomendaciones de la Federación, el CNS ha optado por el camino contrario. Se han hecho nuevas contrataciones, se hecho fichajes, ampliaciones de nomina… Es mas, hace unas semanas el mismo Dani Ballart (contratado por la nueva Junta) se enorgullecía de ser el único Club de España que “apuesta” por Europa.



 
No ponemos en duda la filosofía de tener las mejores secciones, es mas hay que reconocer que están dando buenos frutos como por ejemplo la recién Copa de la Reina (Felicidades Campeonas!) o la Copa del Rei de Waterpolo masculino (Felicidades Campeones!).

Gracias al waterpolo, el señor Miquel Torres en un mes ha podido visitar, Grecia, Hungría y Sevilla. Pero no sólo en la Natación y el Waterpolo se ha visto reflejado el buen estado de las arcas del Club del que presumía Ballart, sino que también encontramos otros pequeños detalles (y no tan pequeños) que nos lo demuestran: la remodelación del mobiliario del despacho del Presidente, la construcción de un comedor privado y de un Parking VIP para el Presidente y la Junta Directiva, una replica del cuadro de Presidentes para la Sala de Juntas, la organización de un montón de campeonatos, cenas…

Xavier Verge
Cenando con la natación sincronizada española
No nos queda ninguna duda que esta propuesta de nuevo convenio que ha presentado la Junta Directiva responde a una actitud tomada des de la distancia y sin tener en cuenta que detrás de los números hay personas, trabajadores/as que su pan diario depende del sueldo del Club

Puede que las palabras rigurosa, sostenible y transparente no son las adecuadas en la gestión hecha por un economista como Pere Nicolàs, Vicepresidente Área Económica y Gestión, como tantas otras palabras que utilizaron para su programa electoral.

Pere Nicolàs
Porque quiero una gestión modélica de nuestra querida entidad, votaré a Miquel.
Para una economía rigorosa, sostenible y transparente.


Des de aquí deseamos que el Comité de Empresa tenga la unión y soporte que necesitan, ahora más que nunca, para defender los derechos de todos.

4 comentaris:

  1. Deu nidor aixo acabara malament, quans socis ha perdut el c.n.s aquest any? No diguem que es per la crisis mentida , dons altres clubs de la ciutat han entrat socis nous , quines ofertes han fet per captar nous socis? dons cap . Es pot permetre tenir uns nadadors i nadadores que no se lo que cobren pero de franc segur que no estan aqui per estar. Es de calaix si no entren diners com mantenim els treballadors i treballadores? També el bancs no deixen ni un euro (no dic caixes perque tants sols en queda una de moment), jo personalment veig la fi on cop acabi la temporada tot fara pam i els actuals directius apa siau, pero amb els anys diran que van ser campeons de tantes coses ah! i també diran que van deixar al c.n.s a la ruina o aixo ultim no diran res . I pregunto que pasara amb les persones que quedin treballant en el club? No soc ni soci pero fa pena veure com una de les poques coses que encara queden de Sabadell tingui d'acabar així, es una pena , tot perque alguna persona surti a les fotos , senyor si vol sortir a les fotos facis una propaganda per vds i pengi cartells per tot Sabadell, pero no porti a la ruina un club centenari com aquest .Tothom el recordara com la persona que va deixar morir un club SENYOR per quatre fotos , tindra valor de sortir a donar la cara i dir que ha deixat morir un club . Es que vd no te conciencia o si? Si te conciencia de lo que esta fen? deu nidor . Bé la historia queda pero les persones no . Res mes de moment de un sabadellec d'apeu que s'estima la seva ciutat . El mes de juny tornare per aqui segur que aquesta junta no estara per bé de Sabadell i sobre tot del c.n.s . Pero penso que poden marxar ara i deixar en mes bones mans aquest club , es un pensament molt bo no creu Senyor Torres ex de tot i de res

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dons en aquests moments estem sobre els 29000. Si, em baixat uns quants, però això no importa, ho compensarem amb una pujada de les quotes dels socis, una retallada historica dels sous dels treballados i molta molta ilusió.
      Algú creu que al Torres li importa el que l'hi pugui passar al Club Natació Sabadell? si ha estat 20 anys sense venir pel Club. Ara juvilat, de males maneres per cert, no el volien enlloc i ens a tocat la grossa a nosaltres. I

      Elimina
  2. Algu que encara té conciencia27 de març del 2012, a les 21:12

    Quan veig el que passa em sap greu, quan saps del cert que tot es una pantomima. Que les sales d'estètica ja tenen casi amo i quan la restauració està casi pactada amb una amistat... Espero poder explicar un dia tot el que se...

    ResponElimina
  3. Aquest Torres no sap que la dictadura es va acabar ja fa uns quants anys ni que aquesta entitat no és casa seva. Ara ja fa quasibé un any que ens va enganyar però no podem deixar que continui funcionant d'aquesta manera. Mobilitzacions ja!!!

    ResponElimina