2 d’oct. 2024

Eleccions (i)regulars al Consell d'Honor del CN Sabadell


Per al dia 28 d'octubre es convoquen eleccions al Consell d'Honor, concretament es renoven, segons la carta enviada als consellers, 4 càrrecs per haver esgotat el mandat. 

Això seria correcte si fos veritat, perquè s'entengui, farem un repàs de tots els acords que han incomplert el president del Club, Claudi Marti  amb el suport de la presidenta del Consell d'Honor Lidia Guarch:

Segons estatuts, les eleccions del Consell d'Honor  (article 63 estatuts) s'haurien d'haver celebrat el setembre de 2022  (perquè feia 2 anys de les últimes) i es van celebrar el febrer del 2023.

En aquestes eleccions van entrar 5 membres donat que la Junta del CH no estava completa (mínim 4 i màxim 8, segons estatuts article 60.3.a) i sols eren tres, al produir-se un empat entre el 4t i 5è candidat, el plenari per votació accepta el 5è membre com a component de Junta de ple dret. Per tant, ara s'expulsa un membre de ple dret sense haver complert els 4 anys de mandat.  Tot molt estrany.

Tornant a Lídia Guarch, presidenta del Consell d'Honor, val a dir que ha usurpat la funció de presidenta durant aquests darrers anys,  perquè va arribar al càrrec substituint a l'anterior presidenta, Josefina Pèlachs, la qual va iniciar el seu mandat a les eleccions del 2018, i l'any 2021 passa a formar part de la Junta Directiva del Club Natació Sabadell, deixant la resta del seu mandat a Lídia Guarch, per tant,  la Lídia, a les eleccions del 2023,  havia de deixar pas a una nova presidència. 

I, en segon lloc, i molt més greu, aquesta Junta del Consell d'Honor, sota la presidència de Lídia Guarch, va estar formada únicament per tres membres i es van imposar decisions importants en el Plenari, una d'elles que les insignies premiant els 50 anys de soci deixessin de ser d'or com sempre s'havien lliurat anteriorment. 

I si volem seguir amb més "curiositats" i fent referència a les passades eleccions de Junta Directiva del CN Sabadell, octubre 2022, llegim l'article 20 dels vigents Estatuts

[...2. Els components de la Junta Electoral i de la mesa electoral són elegits per sorteig d’entre tots els
socis electors. Aquest sorteig és públic per als socis del Club i hi ha d’assistir un notari que en doni
fe.
3. S’han d’elegir tres socis com a membres de la Junta Electoral, i el mateix nombre de suplents.
D’igual forma, s’han d’elegir tres socis més com a membres de la mesa electoral, i el mateix
nombre de suplents.]

Però aquesta era la composició de la Junta Electoral:

Lidía Guarch Sanchez, en qualitat Presidenta  (sent al mateix temps presidenta del CH)
José Antonio López Ordoñez, en qualitat de vocal (actual advocat del CN Sabadell)
Albert Montlor Navarro, en qualitat de vocal (actual Defensor del Soci) 

O sigui, i per dir-ho clarament, la filosofia del president del CN Sabadell, Claudi Martí:  les normes sols s'han de complir si m'agraden i em van bé.


                                   

                          Part d'una entrevista a iSabadell del dia 9 de gener de 2017


Quants es van creure aquell Claudi, que venia a fer una entitat més oberta i més participativa, a millorar la situació laboral dels treballadors i treballadores, a buscar la pau social.... I tant crític amb el president Torres, a hores d'ara són moltes les veus que diuen que s'ha superat i està fent bo al president anterior.

26 d’ag. 2024

Inspecció al Club Natació Sabadell




Fa uns mesos ja avançavem la possibilitat de que el Club Natació Sabadell fes contractacions laborals que fregaven els límits legals,  doncs avui ja podem afirmar que, com a mínim, dues persones estaven fora dels màrges legals, i estaven contractats com a falsos autònoms: el nebot del president, actual Director Comercial i el Director de Serveis, que actua com a Director General des de que el president, Claudi Marti, es va carregar l'antic director general, Carles Poyato.

Aquestes afirmacions de frau, no les fem nosaltres, sinò que ha estat Inspecció de Treball que ha hagut d'actuar, obligant a regularitzar aquesta situació, abonant els endarreriments corresponents, al mateix temps que ha imposat una severa sanció econòmica a l'entitat. 

Val a dir, que des de la incorporació de Ramon Pallejà, Director de Serveis, al novembre de 2022,  provinent d'una empresa de Gestió Esportiva i Serveis, s'han substituit totes les empreses que venien prestant els seus serveis a l'entitat des de feia molt temps:  neteja, socorrisme, restauració... així com alguns proveïdors molt antics... 

A més, i està en boca de tothom,  l'empresa que ha portat a terme la reforma dels vestidors de Can Llong aquest estiu, és propietat d'un familiar de PRIMER GRAU del Director de Serveis, i no és el primer cop que col.loca algú molt proper.  Tot plegat, escandalós!! 

Aqui no acaba la inspecció de treball, continuarem informant.....És evident que al president no li importa gens jugar amb els diners del socis i les sòcies, res el va aturar,  tot i que havia de saber que cometia un frau a la Seguretat Social i diferents irregularitats. 

13 de jul. 2024

Protestes del personal de neteja


Aquest cap de setmana es disputava a Can llong un Campionat Aleví de Natació Artística. A la porta d'entrada treballadors i treballadores de neteja del Club Natació Sabadell repartien fulls posant en coneixament a usuaris i participants al campionat de la situació laboral que viuen.

El personal de neteja no forma part oficialment de la plantilla del Club, ja que es tracta d'un servei externalitzat que ha canviat de mans varies vegades, la última amb l'entrada del nou director general, Ramon Pallejà. Els treballadors denúncien fortes retallades de personal que els impedeixen poder realitzar la seva feina, fet que és evident per qualsevol usuari de les instal·lacions. 

Indignatscns ja ha informat amb anterioritat d'aquesta situació i de la passivitat de la Junta, encapçalada per Claudi Martí, sobre la situació d'aquests treballadors/es. 

Situacions com les de neteja, també passen a la plantilla del Club, però d'aquest tema en parlarem més endavant.

12 de juny 2024

Els treballadors i treballadores de neteja del Club Natació Sabadell han dit PROU!! (Actualització)


 

La plantilla de neteja del Club Natació Sabadell denúncia una situació laboral insostenible. 


Tal com ja vam publicar el dia 6 de novembre de 2023,  el Club Natació Sabadell va canviar l'empresa de neteja del Club Natació Sabadell. Aleshores ja s'entreveia que s'acostaven problemes. 

La nova concessionària,  NetSport, fins ara,  ha retallat la plantilla en més d’un 40%. Hi ha treballadors en baixa mèdica per estrès laboral i crisis d'ansietat provocades per la situació actual.

Amb menys personal, s'exigeix,  amb pressions i amenaces,  que es mantingui el mateix nivell de neteja. Tal com diuen, "El que abans feien 40 persones ara ho hem de fer entre 20". Les rutes de treball són exagerades proporcionalment a les hores que tenen per realitzar-les

Enguany la situació és tan insostenible que els treballadors i treballadores han mantingut una reunió amb el Club Natació Sabadell per exposar els seus problemes,  però el director de serveis els hi va dir que tot és correcte. No oblidem que va ser ell, evidentment amb l'autorització del president Claudi Martí, qui va fer el canvi de BN per Netsport.  

Les circumstàncies són tan difícils per la plantilla de neteja del Club Natació Sabadell que s'ha vist en l'obligació de denunciar públicament la situació laboral.

A tot això hem de sumar les exigències dels socis i sòcies, molt comprensibles també,  per tenir unes instal·lacions en condicions higièniques.  

Donem el suport i ens unim a fer difusió d'aquesta situació que atempta sobre els drets fonamentals dels treballadors i treballadores.


Enllaços de interès: 







22 de maig 2024

De quin any parlem?



Hem rebut un text que hem transcrit literalment, al qual li estem donant voltes, ja que ens han proposat el següent repte: 

Adivinar a quin any es corresponen aquests fets, si al 2016 o al 2024: 

"Quines són les condicions laborals dels treballadors del club?

Els treballadors en general estan apàtics degut a les constants desautoritzacions i a la falta de llibertat per poder desenvolupar la seva feina degut a que no poden prendre decisions, absolutament tot ho han de consultar.

Hi ha varies tasques que tot i que hi ha personal especialitzat al club per fer-les, s’han externalitat. 

El departament d’aquàtiques es un departament que rep continuades desautoritzacions i hi ha dues treballadores que reben continus abusos de poder.

La plantilla no està anivellada, hi ha desproporció entre uns departament i altres.

L’ambient laboral és de crispació, no per temes laborals sinó per por a “ser el següent”. Hi ha baixes laborals, per motius de crisis d’ansietat. Hi ha treballadors/es que no es parlen amb d’altres per por que se’ls marqui."

Que fàcil és criticar per obtenir un càrrec i guanyar-se la confiança de la gent, per després actuar igual o pitjor. 

Sembla que no aprenem de la història i per desgràcia s'està repetin