24 de jul. 2013

La Junta Directiva es mobilitza en bloc per evitar una auditoria - Plenari (III i últim)

Les propostes presentades pels consellers/conselleres 

Una  proposta demana que l'assemblea, en lloc de ser de compromissaris, sigui oberta a tots els socis amb un any d'antiguitat i majors d'edat.

El Decret 55 de 29/05/2013 de la Generalitat de Catalunya diu que la Llei ja no obliga que hagin de ser compromissaris i es pot decidir de tornar al règim assembleari obert a tothom.

El debat és sobre si l’assemblea que decideixi això ha de ser assembleària o de compromissaris. S’acaba decidint que, d’acord amb els Estatuts actuals, ha de ser de compromissaris.

El president Torres diu que això ja es presentarà a la propera assemblea extraordinària, que ja estava previst. Que es presentarà juntament amb altres modificacions dels Estatuts per adaptar-los a la nova llei de l’esport.

El Conseller que ha presentat aquesta proposta  demana que es voti igualment. S'aprova demanar a la JD que convoqui una assemblea per canviar el règim de l'assemblea.

Una segona proposta demana que es faci una auditoria externa dels comptes per una empresa escollida pel CH, a part de l'auditoria que ja fa la JD.

Es genera un debat. Alguns socis diuen que s’hauria de fer ja. Però el que va repetint-se és que el Club ja està prou malament econòmicament com per carregar-li 20.000 euros més d’una nova auditoria. Alguns ho defensen dient que què són 20.000 euros si hem de saber com està el malalt. I és una segona opinió que es demana sobre la situació econòmica de l’entitat.

Un soci diu que ja portem molta estona i que estem debatent sobre res perquè ja ha quedat clar que podem dir i debatre el que vulguem que qui té l'autoritat per fer i desfer és la JD . Se li rebat que, d'acord amb els Estatuts, el CH pot demanar auditoria.

El Vicepresident, Domènec Vidal,  proposa que es faci una sola auditoria, si volen, amb l'auditor escollit pel CH.  El discurs que segueix:

- El CH pot demanar auditories perquè ho diuen els Estatuts en cas de desconfiança cap a la gestió numèrica.

- La gestió numèrica se’ls n’ha anat de les mans. Els números seran negatius.

- Es pot demanar auditoria però tindrem 20.000 més de dèficit.

- Aquest JD és molt transparent per respecte al soci.

- Més valdria que, en lloc d’actuar de manera sectària i infantil, hauríem de remar tots en la mateixa direcció, pel bé del Club.

- La JD està oberta en tot moment.

- És innecessari una altra auditoria externa perquè es farà una auditoria externa al final de l’exercici. Proposa que se’n faci només una perquè així no es gravarà més al Club. Diu que no tenen por, que estan molt tranquils amb el tema de les targetes de crèdit. Accepten que faci l’auditoria l’empresa proposada pel CH.

Es genera un nou debat. Es canvia la proposta a votar i s’agafa la proposta del vicepresident. Algú per davant diu que això no es pot fer, que s’ha de votar la proposta com s’ha presentat originalment. Van parlant dels 20.000 euros.

Després de marejar la perdiu i d'haver vist la “transparència” de la JD, surt a l’escenari un nou actor, el Director General, que diu que això no pot ser que, perquè surti més barat, una empresa auditora ja té l'encàrrec des de fa temps (si la llogues per més anys surt més barata) i que, de fet, ja han començat a treballar. Això no ho podia dir al principi, no, perquè el seu guió li marcava quan havia de sortir a escena.

Es genera un nou debat. Un Conseller proposa que se li paguin 2.000 euros a l'empresa i se li digui que s'allarga el contracte un any més i que aquest any no la fa.

Enmig de tot l’enrenou, es torna a la proposta inicial.

Es vota.

Surt que no.

Però de tots els que eren allà (potser unes 50 persones, només voten unes 15), no tots van votar. Gent que s'havia mostrat clarament favorable a fer una auditoria no van votar...
Molt significatiu: Els membres de la JD hi van votar en contra.

No podem dir que sigui una bona comèdia, tot i que la van representar molt be ....  Perquè tot el que està passant si que és una gran tragèdia pel Club  Natació Sabadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada