Pàgines

2 d’oct. 2024

Eleccions (i)regulars al Consell d'Honor del CN Sabadell


Per al dia 28 d'octubre es convoquen eleccions al Consell d'Honor, concretament es renoven, segons la carta enviada als consellers, 4 càrrecs per haver esgotat el mandat. 

Això seria correcte si fos veritat, perquè s'entengui, farem un repàs de tots els acords que han incomplert el president del Club, Claudi Marti  amb el suport de la presidenta del Consell d'Honor Lidia Guarch:

Segons estatuts, les eleccions del Consell d'Honor  (article 63 estatuts) s'haurien d'haver celebrat el setembre de 2022  (perquè feia 2 anys de les últimes) i es van celebrar el febrer del 2023.

En aquestes eleccions van entrar 5 membres donat que la Junta del CH no estava completa (mínim 4 i màxim 8, segons estatuts article 60.3.a) i sols eren tres, al produir-se un empat entre el 4t i 5è candidat, el plenari per votació accepta el 5è membre com a component de Junta de ple dret. Per tant, ara s'expulsa un membre de ple dret sense haver complert els 4 anys de mandat.  Tot molt estrany.

Tornant a Lídia Guarch, presidenta del Consell d'Honor, val a dir que ha usurpat la funció de presidenta durant aquests darrers anys,  perquè va arribar al càrrec substituint a l'anterior presidenta, Josefina Pèlachs, la qual va iniciar el seu mandat a les eleccions del 2018, i l'any 2021 passa a formar part de la Junta Directiva del Club Natació Sabadell, deixant la resta del seu mandat a Lídia Guarch, per tant,  la Lídia, a les eleccions del 2023,  havia de deixar pas a una nova presidència. 

I, en segon lloc, i molt més greu, aquesta Junta del Consell d'Honor, sota la presidència de Lídia Guarch, va estar formada únicament per tres membres i es van imposar decisions importants en el Plenari, una d'elles que les insignies premiant els 50 anys de soci deixessin de ser d'or com sempre s'havien lliurat anteriorment. 

I si volem seguir amb més "curiositats" i fent referència a les passades eleccions de Junta Directiva del CN Sabadell, octubre 2022, llegim l'article 20 dels vigents Estatuts

[...2. Els components de la Junta Electoral i de la mesa electoral són elegits per sorteig d’entre tots els
socis electors. Aquest sorteig és públic per als socis del Club i hi ha d’assistir un notari que en doni
fe.
3. S’han d’elegir tres socis com a membres de la Junta Electoral, i el mateix nombre de suplents.
D’igual forma, s’han d’elegir tres socis més com a membres de la mesa electoral, i el mateix
nombre de suplents.]

Però aquesta era la composició de la Junta Electoral:

Lidía Guarch Sanchez, en qualitat Presidenta  (sent al mateix temps presidenta del CH)
José Antonio López Ordoñez, en qualitat de vocal (actual advocat del CN Sabadell)
Albert Montlor Navarro, en qualitat de vocal (actual Defensor del Soci) 

O sigui, i per dir-ho clarament, la filosofia del president del CN Sabadell, Claudi Martí:  les normes sols s'han de complir si m'agraden i em van bé.


                                   

                          Part d'una entrevista a iSabadell del dia 9 de gener de 2017


Quants es van creure aquell Claudi, que venia a fer una entitat més oberta i més participativa, a millorar la situació laboral dels treballadors i treballadores, a buscar la pau social.... I tant crític amb el president Torres, a hores d'ara són moltes les veus que diuen que s'ha superat i està fent bo al president anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada