12 d’oct. 2014

La democràcia al CNS contra les cordes

Seguint analitzant la proposta de nous Estatuts, i sense entrar en detall per l'extensió dels mateixos, sols al començament, en les Disposicions Preliminars ja sobresurt la total apropiació de poder:

"La Junta Directiva del Club Natació Sabadell podrà interpretar i desenvolupar els diferents articles que composen aquests estatuts..."


Un altre dels articles que criden l'atenció és la implementació del castellà com a llengua oficial. Avui, que totes les entitats catalanes s'adhereixen per defensar els drets de Catalunya, Miquel Torres o "Miquewert Torres espanyolitza una entitat pionera en defensar la nostra llengua. Ni en els pitjors temps de la dictadura franquista es va adoptar l'acord de castellanitzar el club. 

Però això no deixa de ser una anècdota al costat de la considerable retallada de drets que s'ha fet a tots els socis/sòcies, be, a tots no perquè els Socis de Mèrit, i recordem que Miquel Torres és un d'ells, estan exempts de complir cap de les normes ni els acords de l'Assemblea, segons l'article 11.3, però sobre tot, el què no te desperdici són  les atribucions que s'ha adjudicat: 





Per molt que hem consultat la Llei de l'esport i altres estatuts de diferents clubs de natació, futbol... d'arreu i de tot tipus, fins i tot els més importants, no hem trobat a cap president d'entitat esportiva que necessiti tenir l'atribució i el poder per anar personalment a una naviliera a recollir res. La paraula que se'ns acut, simplement ridícul.

Un altre dels articles "fets a mida" és el 71.2, os es parla del cessament i suspensió dels membres de la Junta Directiva i la creació de la Junta Gestora, on diu:

"En tot cas, l'esmentada Comissió Gestora s'ha de constituir quan la Junta Directiva resti constituïda per menys de tres membres". 

En els Estatuts anteriors era un mínim de 5 membres, però com tothom li plega, es reserva el dret de seguir a la seva poltrona sigui com sigui.  

Indignats CNS ha inciat una campanya informativa per donar a conèixer alguns dels articles d'aquest projecte de nous Estatuts, repartint en diferents àmbits aquesta butlleta:


Esperem que el seny acompanyi als socis compromissaris i no es permeti aquesta barbaritat que no faria res més que acabar d'ensorrar la nostra Entitat.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada