1 d’ag. 2013

Entrevista a Sabadell Digital I

Header_left_sabadell

Primera part de l'Entrevista a Indignats CNS publicada al diari Sabadell Digital

Sabadell Digital: Vosaltres denuncieu que hi ha un forat provocat per nombroses irregularitats que s’han comés durant aquests dos anys. En canvi, la junta directiva diu que el forat ve per la construcció desproporcionada del nou edifici i per el forat econòmic que va deixar la junta anterior. Què es pot imputar a qui?

Indignats CNS: L’excusa del forat creat per la Junta anterior, és una de les més utilitzades arreu pels mals gestors. El cert és que la Junta anterior va deixar unes pèrdues acumulades de 800.000€ aprox, que és una quantitat considerable, però la Junta actual, lluny d’intentar corregir aquest forat, l’ha fet molt més gran. Als números auditats del Club aquests últims anys diuen que la junta de Miquel Torres ha generat durant el primers 15 mesos de la seva gestió unes pèrdues operatives de 2 milions d’euros i per aquest any es preveuen unes noves pèrdues d’un milió més, en total 3 milions en 2 anys de gestió.

A part d’aquestes xifres que són fàcilment quantificables, n’hi ha d’altres que no ho són tant, com per exemple els ingressos perduts al mal vendre la cogeneració o els contractes que no han estat executats; Si tenim en compte aquestes xifres, les pèrdues del Club generades per la nefasta gestió de Miquel, s’apropen als 10 milions d’euros i es preveu que la situació empitjori durant els propers mesos.
L’excusa perfecta de la mala gestió de Miquel Torres és culpar a la Junta anterior de tots els problemes econòmics, es limita a dir que hi havia un forat, però mai l’ha explicat ni demostrat. Torres va prohibir a la junta anterior assistir a les assemblees de manera que és un tema que no s’ha aclarit mai. Indignats CNS defensa la necessitat de fer una auditoria per saber quina és exactament la responsabilitat de cada junta i a partir d’aquí prendre les accions necessàries; la Junta Directiva s’ha negat en rodó.

Pel que fa al tema de les obres, quan Miquel Torres va accedir a la Presidència, les obres de Can Llong estaven aturades; però hi havia 2 contractes signats amb empreses pels quals, aquestes havien d’invertir en instal•lacions del Club més de 4 milions d’euros. Després de 2 anys de gestió de Miquel Torres Torres la situació és que s’han gastat el milió de crèdit disponible, han demanat un nou crèdit de 1,8 milions d’euros (hipotecant el patrimoni del Club del carrer Montcada) i l’únic que han construït és un nou gimnàs que ha costat quasi 3 milions d’euros. En quan als contractes amb empreses externes s’han perdut per deixadesa de la junta actual i mala gestió dels mateixos. Un d’aquests contractes està en el jutjat, amb una demanda contra el Club per incompliment de contracte, que podria costar, aproximadament, un milió d’euros d’indemnització.

Juntament amb això durant aquest dos anys de gestió la despesa en seccions esportives s’ha disparat fins a tocar els 4 milions d’euros; una xifra sense precedents per la nostra entitat, niper cap altre Club esportiu similar.

SD: Els socis podem accedir al pressupost anual i a diferents informacions que la Junta Directiva penja anualment al web però molts no entenem de números . Cal més transparència?

iCNS: No és una qüestió d’entendre de números més o menys, és una qüestió de que els números del Club siguin clars i transparents. El Club penja a disposició dels socis els documents que obliga la Generalitat, però les xifres són molt genèriques, i quan es demana una informació específica com ara la despesa que genera les targetes de crèdit de la Junta o el cost dels nous fitxatges, la Junta Directiva es nega a donar-la. Les xifres són complexes i sovint es mouen d’una partida a una altra; Per mirar de posar una mica de llum davant de tanta opacitat, el Consell d’Honor va demanar una auditoria externa que aclarís quina és la situació real del Club, però la Junta Directiva es va mobilitzar en bloc per aturar la proposta a l’últim plenari.

Això ja no és només un problema de transparència, és un problema de manca de capacitat de gestió per dirigir aquesta entitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada